Pelspleje

Vejledning i Pelspleje

Pelspleje af en Shih tzu gøres til en hyggestund og der vil knyttes tætte bånd mellem hund og ejer.
Det anbefales at lave daglig pelspleje fra hvalpen er lille, derved vendes hvalpen til at være på bord og er vant til børste, kam og andre soignerings redskaber når underulden kommer i forbindelse med pelsskifte til voksenpels, hvor det bliver nødvendigt at lave pelspleje hver 2. dag i underuldsperioden for at holde pelsen lang og uden filter...Når voksenpelsen kommer bliver det MEGET lettere igen...Sådan ordnes pelsen:
Hundes sprayes med udredningsvæske, der sidder og virker ca  3 til 5 minutter. Hunden skal derefter børstes over det hele i pelsens vokseretning. Det er vigtigt at bruge en god børste, jeg bruger guldbørsten fra Chris Christensen og den røde Madan børste. Dernæst redes hunden med en kam hvor tænderne ikke har for stor afstand, når og hvis man finder en filter redes den ud med børsten, man kan også bruge en en god blød karte. Vær forsigtig med karten, da det er ubehageligt og gør ondt på hunden hvis man holder den forkert...
Det er vigtigt at børste hunden godt i bund, for en Shih Tzu får uld helt nede ved huden.
En Shih Tzu har en helt fantastisk pels, der når den er udvokset går til jorden. Vil man udstille sin Shih Tzu, må man IKKE klippe sin hund.

Skæg ved næsen og under hagen friseres med kammen, Det er vigtigt at være omhyggelig, da der nemt sætter sig filter og "snask" ved munden.
Toppen kan sættes på mange forskellige måder. Top sættes med Latex-elastikker.
Hvis vi taler om en udstillingshund er det vigtigt at holde pelsen dagligt.
Vask og Føn
Det anbefales at vaske en Shih Tzu ofte, med en god shampoo og balsam. Det er letter at holde pelsen, når den er nyvasket. En Shih Tzu er bare så smuk, når den er nyvasket og ordnet.  Vi vasker Vores Shih Tzu hver uge.  

Start med at gøre hunden våd med en bruser med ca. 38 grader varmt vand. Hunden har en højere kropstemperatur en vi har, som mennesker. Shampoo blandes med vand i det rette forhold og fordeles på kroppen...Man kan også blande shampoo og vand i rette forhold og komme den i tør pels, så skummer det mere . Krop, ben, ører, hale, bryst og mave sæbes ind. Der hvor man starter vender man tilbage til og massere shampooen ind i pelsen. Ved vask af hovedet bruges en speciel mild håndsæbe til hunde indtil hvalpen er ca 8. måned, derefter skiftes til andet produkt. Sæben gnides mod hundens skæg. Pas på der ikke kommer sæbe i øjnene. Håndsæben bruges også oppe på hovedet, da det er nemt at styre.
Skyl derefter grundigt med vand og vær sikker på at pelsen er fri for shampoo. Pres vandet ud af pelsen og tilfør Balsam, lad balsam virke i ca 5 minutter og skyl grundigt igen. Pak derefter hunden ind i håndklæder og lad hunden sidde i håndklædet i 5-10 minutter, da det suger vandet og derved skal føntørren ikke bruges ligeså længe, hvilket minsker slid på pelsen.
Hunden er nu klar til at blive Føntørret. Hunden SKAL Føntørres da den ellers vil fryse, og pelsen vil filtre..
Vær forsigtig med Føntørren og hold den rette afstand, så man ikke brænder hunden. Det er bedst at føntørrer ved lav varme da det er lettere at få¨en glat pels, hunden pakkes i håndklæde, der hvor man ikke tørrer, så den ikke fryser. Start med hovedet, dernæst ryg og sider, mave, slut af med ben og poter

Øjnene ordnes dagligt eller ved behov, brug en vatrondel og tør altid indefra og ud og Aldrig med samme side flere gange, og ikke samme rondel til begge øjne.
Ørerne plukkes og ordnes efter behov, ca en gang ugentligt. Negle klippes også efter behov. Ta´lidt af gangen da det kan være svært at se og klipper man for langt er det smertefuldt for hunden, man kan også bruge en Nail Filler, der sliber neglene, jeg synes selv om denne løsning.
Ønsker man ikke så meget pelspleje, kan hunden Bamseklippes, og så bliver pelsen lettere at holde...En Bamseklippet Shih Tzu ser også sød ud :-)

Husk opdrætter står altid parat med hjælp og vejledning :-)

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

29.07 | 21:15

Hej Ditte
Det har vi desværre ikke...
Mvh. Linda

...
29.07 | 13:42

Hejsa, vil høre om i har nogen hvalpe på vej, vi er intr i en dejlig hunhund

...
04.04 | 17:34

Kan er Chih tzu hund godt klare daglige gåture på ca 1 time? Har en anden hund i forvejen, som har brug for meget motion.

...
22.03 | 13:36

Hej Camilla
jeg tænker vi håber på hvalpe slut 2018 eller start 2019

Med venlig hilsen
Linda

...
Du kan lide denne side